FASHİON LİFESTYLE TRAVEL

Stop and smell the roses: a short trip to Bulgaria’s Rose valley

Здравейте, днес ви взимам с нас на едно кратко приключение с аромат на рози!

Юни месец се оказа доста интересен и пълен с незабравими приключения. Започна с ароматните  божурите…после продължи с лавандуловите поля…някъде по-пътя се насладихме и на горските цветя, накрая стигнахме и до невероятните рози от “Розовата долина” в Казанлък, с които ще ви срещнем днес.

Ако трябва да бъда честна, винаги съм искала да посетя “Розовата долина”, но все не ни оставаше време, а мъжа ми цели 7 години живя в Стара Загора и се дразня на себе си, че не сме отделили време за това приказно място.

Та, малко преди пандемията си бях обещала, че тази година ще отидем и ще разгледаме подобаващо всичко в околността, но уви не стана…отново се наложи да отложим плановете си! Стана ми мъчно и един ден, докъто си скролвах из Инстаграм, попаднах на прекрасните сторита на Лили Узунова (İnstagram: lilly.uzunova) бях очарована от красивите кадри и веднага и писах… Поговорихме си и тя ми даде напътствия, как да открия градините с рози, какво друго да посетим и все такива полезни неща. Не бях сигурна, дали ще успеем, но нещо в мен ми подсказваше, че ще стане!

И така един ден се събудихме и се оказа, че мъжа ми има работа в Стара Загора, веднага оправих нещата на малката и му предложих да отидем заедно, а ако ни остане време да си направим и кратка разходка до градините, и Казанлък. Тръгнахме с надеждата времето да бъде хубаво и да ни остане някакво адекватно време…и успяхме! Да, успяхме да стигнем до така желаното от мен място, не разполагахме с исканото от мен време, но не ми пукаше…гледах да се насладя на всяка една секунда прекарана там! Благодарение на напътствията на Лили открихме градините лесно и бързо…още с влизането ни в този район усетихме приказния аромат на розите, който се носише във въздуха, целта ни беше да стигнем до село “Розовов” край Казанлък. Градините се намираха покрай пътя и не ни направиха проблем да се разходим из тях. Бях очарована от аромата и от красотата, която ни заобикаляше. Градините бяха доста поддържани и много красиво подредени, а срещу тях имаше красива гледка към планината….невероятна красота! Розите бяха толкова нежни, че човек се страхувахме да ги пипнем…

Ние бяхме там към средата на юни и не навсякъде имаше рози, може би беше леко късно, но ние успяхме да си открием градина с красиви маслодайни рози, които ни накараха да се влюбим в тях! Малката си тичаше безгрижно из градините и се чуваше сладкият и смях, а ние снимахме и мълчахме, докъто се наслъждавахме на всичко, което ни заобикаляше!

Искам да отбележа, че когато посещаваме такива места, се стараем да ги пазим максимално много, да не късаме от цветята и да не разваляме красотата на мястото! Позволихме си да вземе 1-2 цветчета за спомен, които бяха паднали и си ги запазихме в къщи, ще ни напомнят за красивото преживяване…и така, очаровани и щастливи се прибрахме от поредното мини приключение, което успя да ни зареди с положителна енергия за дни наред! Беше за кратко, но беше прекрасно и си обещавам, че ще се завърнем пак, но този път за розобера и останалите местенца в околността…а до тогава, ще се радваме на тези кадри и спомените от това райско местенце!

Целувки, Сев.

 

İpek’s outfit: Аутфитът на Ипек

Dress/Рокля: Zara kids

Shoes/Обувки: Nike

Hat/Шапка: HM kids

My outfit/Моят аутфит:

Hat/Шапка: from a local boutique

Dress/Рокля: Zara

Bag/Чанта: Mango from Fashiondays Bulgaria

Watch/Часовник: Fossil Fashiondays Bulgaria

Sneakers/Кецове: Gant from Fashiondays Bulgaria

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *