FASHİON LİFESTYLE

Reading is the best therapy! <3

Обичате ли да четете книги или списания? А харесва ли ви да четете където и да било, или предпочитате да сте си на топло в къщи?

Аз съм от тези хора, които смятат, че може да се чете навсякъде…

В понеделник бяхме до Одрин… и ми остана свободно време, което реших отново да прекарам в любимия Старбъкс, но този път с книга в ръка! Много ми допада да работя в някой Старбъкс, свикнах от Истанбул май…там на всякъде има по-един, и винаги е пълен с работещи или четящи хора. А за мой късмет, от година има и в Одрин (на час път от Хасково е), цели два… пълни със студенти, които учат, пишат или четат нещо. Както си четях там, се замислих, че тук където живеем не виждам много хора, които стоят сами в дадено заведение и четат. Тази картинка не е много популярна за малките градове, може би в София, Пловдив и др. положението е различно, но тук някак си изглежда странно. Не знам защо е така, но не съм доволна от това, мога ли да го променя, едва ли… Единственното, което ще продължа да правя, е да чета където и да е.

А вие , имате ли любимо такова местенце?

Още от малка обичах да си нося книги или списания, навсякъде. Мама винаги ми казваше, че отиваме на почивка или на разходка и няма смиъл, но аз не се отказвах. За мен, а и предполагам за повечето хора, книгите са едно приятно бягство от реалността…начин да се отървеш от стреса и ежедневните неща.

Когато започнах да следвам в университета, това мое хоби зае още по челна позиция в живота ми. А,след бакалавъра започнах работа в близък град и реших да пътувам всеки ден, съответно се научих да чета в автобуса и колата! Станах супер практична, слушах музика, четях нещо, гримирах се…а понякога проверявах и тестове. :))) Тези два часа път, бяха голяма работа! Хората ме гледаха странно, но шофьорите свикнаха с мен…това продължи цели 3 години! Спомням си, че първата година пътувах всеки ден за Кърджали, а уикендите за Пловдив..понеже имах лекции. Изобщо, беше един интензивен период, който на моменти ми липсва, не е лесно да си хиперактивен!

След това се преместихме да живеем в Истанбул…там пътуването е начин на живот, прекарваш половината си ден в трафика, а да четеш нещо е все едно си имаш спасителна жилетка (поне за мен беше така)! Ако съм с кола, слушам доста музика и пея или по-скоро грача (горкия ми мъж), но ако съм с градския транспорт, предпочитам да слушам музика и да чета нещо.

Първата година посещавах интензивни курсове по Френски език, във Френското посолство в Истанбул… това ми костваше по 3 часа на ден, прекарани в метрото и метробусовете. Научих се да бъда бърза, внимателна и да чета още повече.:) Хубавото беше, че много хора го правеха, прочетох толкова много книги, че чак не ми изглежда реално сега…И така постепенно започнах да чета навсъкъде, най-приятно е на плажа или вечер, когато всички спят.

От както станах майка, нещата малко се промениха…не ми остава време, но всяка вечер се опитвам да почета поне малко. Сега съм си обещала да свършвам 1-2 книги на месец…понеже четенето ми действа много успокояващо! А и списъкът ми с книги расте, ли расте…

Напоследък съм подхванала една книга за “mindfulness” на турска психоложка, и много и се кефя. Помага ми за доста неща, след раждането бях леко депресирана заради проблема с крака ми и някои неща ми дойдоха в повече, а този тип книги ми действат добре.. и някак си ми олеква (подкрепата на семейството и близките ми е огромна). Следващата ще бъде за Антъни Бурдейн, нямам търпение да я започна!

А вие какво четете напоследък? И какво обичате да четет по-принцип? И като цяло, какво мислите за темата, която засегнах днес?

П.С ще се възползвам от този пост и ще споделя с вас, какво облякох в понеделник. Тъй като времето е доста студено, се обличам като зелка, защото съм доста зиморничева! Няма да ви лъжа, не обичам зимата, но пък обичам пуловерите и палтенцата. Ето затова избрах да облека новият си пуловер в мръсно бяло със златисти нишки и вълненият панталон с широки крачоли, който ви бях показала в сторис. Между другото, обичам този тип панталони…въпреки че ме правят по-закръглена (имам още 2-3 кг, които трябва да сваля). При връхната дреха се спрях на любимото ми палтенце тип халат, което не свалям напоследък. При аксесоарите заложих на обици тип халки и мини чантичка в кафяво.

На мен тази комбинация ми харесва доста, а вие какво мислите? Как бихте комбинирали такъв тип панталон? Ще се радвам да чуя мнението ви!

Цвлувки, Сев.

*Цветът на палтото изглежда различно на последната снимка, поради светлината :)))

Coat/Палто: Koton

Sweater/Пуловер: Koton

Trousers/Панталон: Koton

Bag/Чанта: Mudo

Shoes/Обувки: Zara

Location/Място на снимките: Starbucks- Erasta, Edirne

Book/ Книга: Pembe fili Düşünme – Zeynep S. Çarmıklı

Cosmetics/Козметични продукти: Estee Lauder

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *