BEAUTY

Clinique Take the day off makeup remover – my all time favourite!

Здравейте от последния майски ден!

Днес съм тук, защото искам да споделя с вас за един продукт, който винаги може да откриете в тоалетката ми, винаги! Продукт, за който доста често споменавам в инстаграм и реших, че е крайно време да споделя малко повече.

Става въпрос за “Clinique Take the day off makeup remover” – двуфазен лосион за премахване на грим от Clinique.

С този продукт се запознах преди повече от 10 години, звучи много а? Та, бях студентка в първи курс и това беше един от първите по-скъпи продукти, които си бях закупила…и оттогава на сам, не съм спирала да го използвам с временни паузи. Като цяло марката “Clinique” е една от любимите ми, използвам доста техни продукти и съм много доволна. Харесва ми, че повечето са без аромат и изчистен състав.

А, този лосион ми е толкова любим, че не знам от къде да започнааа и по-стандартен за мен начин, ще започна с опаковката!

Искам да отбележа, че аз го използвам само за премахване на околоочният грим.

  • – Опаковката се състои от красиво, изчистено,бледо-лилаво шише с елегантна метална капачка. Опаковката е стандартна за всички гоелмини, а те започват от 50 мл и продължават до 200мл. Много е удобна за използване, капачката има механизъм, който не и позволява да се отвори лесно. Отваря се с натискане и завъртане, което прави продукта идеален за пътуване!
  • – Лосионът е двуфазен и трябва да се разклати добре преди употреба.
  • – Няма аромат, което е много важно за мен.
  • – Не съдържа парабени и парфюми, хипоалергенен е.
  • – Има освежаващ и успокояващ ефект.
  • – Разтваря лесно всякакъв тип грим, дори и водоустойчивият и не дразни очите! А това е много важно за мен, защото имам сухота на очите.
  • – Не оставя лепкаво усещане, а по-скоро кадифено на допир и не изсушава кожата.
  • – Ако искате да продължите с грима след като сте използвали лосионът, е желателно да измиете лицето си със студена вода!
  • -Икономичен е, малко количество е достатъчно за премахване на очен грим… дори и тежък.

Не знам, какви други качества трябва да притежава един такъв продукт, но за мен тези са повече от достатъчни.

Както казах и по-горе, използвам този продукт от дълги години…не знам, колко шишенца съм изхабила, но съм сигурна, че ще продължа да  си го купувам. Имало е моменти в които съм го заменяла с други продукти, но след това отново съм се връщала към него. Харесва ми, че премахва лесно околоочният ми грим, без много търкане и без да дразни очите ми, което се случва често с по-агресивни продукти. Като цяло, с чиста съвест препоръчвам този продукт, който може да откриете в магазини като Sephora, Douglas, Beautyzone, онлайн или на подобни местенца.

А за цената, няма как да бъда точна… тъй като си го закупувам от Турция или чужбина, когато пътуваме.

Надявам се този пост да ви е бил полезен, и не забравяйте, че винаги може да ми пишете, когато имате въпроси!

Целувки, Сев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *