LİFESTYLE

The Coffee shop – Sofia :) a sweet spot for a nice coffee…

Здравейте отново … след дълго затишие!

Приятно е когато успея да намеря време за едно от любимите ми неща, а именно блога. Напоследък съм засипана с работа и цялата ми енергия и внимание са насочени към завършването и… хубавото е, че почти я завърших и успях да намеря време за нов блог пост!

Преди няколко седмици бяхме в София и докъто обикаляхме из централните части на града…попаднахме на едно сладурско място, за което ви бях споменала в Инстаграм. Днес ще споделя няколко кадъра и мнение за него с леко закънснение.

Това ще бъде първият ми пост за местенце, което съм посетила и ми е допаднало! От сега нататък мисля по-често да споделям за кафенетата, ресторантите и пекарните, които посещаваме из света… най вече из България, Турция и Гърция! Определено имам доста материал, тъй като аз и половинката ми обожаваме да търсим нови места за похапване, това ни е хоби! Надявам се тези постове да ви допаднат!

Връщам се към днешната тема… както споменах по-горе, докъто си вървяхме из централните улици на София и се чудихме къде да се постоплим през онзи студен Януарски ден, се озовахме пред едно симпатично кафене – The Coffee Shop.

Първо впечатление ми направиха кактусите на козирката на кафенето и след това се загледах към самото място, което се намира на ъгъла на Бул.”Дондуков” и улица “11-ти Август”. Без много да му мислим се озовахме вътре. Още с влизането ни усетихме приятният аромат на кафе и сладкиши.

Интериорът е семпъл, модерен и свеж. Музиката е приятна, а персоналът усмихнат и мил!

Много ми допадна стената от тухли, висящите лампи и етажерките на които бяха наредени различните видове кафе, които може да си закупите и за вкъщи.

На една от стените имаше две автоматични машини за кафе…за тези,които бързат и нямат време да чакат на опашка…готино нали!? А за тези от нас, които искат да се насладят на кафето и обстановката им остава да си поръчат чаша ароматна напитка, а може би и нещо от витрината с вкусните сладкиши….  и да се настанят на една от сууупер приятните маси до прозорците!

Ако все пак останете в дилема, обърнете се към баристата…аз направих точно това. Не съм ви споменавала до сега, но аз имам много интересна “връзка” с кафето. Знаете,че съм пристрастена към чая, но с кафете е малко по-странно. Не пия силно кафе, не ми понася.. винаги предпочитам по-леките варианти, като лате, лате макиато, капучино и тн. поне я с тях се справям чудесно! И този ден направих така, баристата се справи повече от отлично с моята поръчка… леко и приятно капучино, което мога спокойно да твърдя, че беше много добро! Освен капучиното, след дълги размисли се спряхме на домашната френска торта с боровинки, която също беше много вкусна! Ако не ви се пие кафе, може да пиете чай, домашна лимонада или фреш в компанията на мъфин, парче торта или някое друго сладко изкушение.

След направеният избор се настанихме на масата до прозореца, която беше с изглед към Бул. “Дондуков” и неусетно прекарахме няколко часа там. Страшно много ми допада да наблюдавам минаващите хора и коли. Приятно е когато не бързаш за никъде, а само наблюдаваш забързаният живот от уютното местенце на което се намираш, с чаша топло капучино и усмивка на лицето…

Чао и до скоро! Целувки, Сев.

Адрес: The Coffee Shop е на ъгъла на бул. “Дондуков” и ул. “11 август”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *